Πλαίσιο Ελεύθερου Κοινωνικού Ραδιοφώνου Κοκκινοσκουφίτσα







Σε μια εποχή που με πρόσχημα την ''κρίση'', που οι ίδιοι πέτυχαν με μια πολιτική συγκαλυμμένης κλεψιάς και λαμογιάς, η κοινωνία καλείται να πληρώσει το τίμημα . Κάτω από τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, καταπατούνται εργασιακά κεκτημένα, ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία στις πολυεθνικές, καταργείται η δημόσια παιδεία.
Η εξουσία πετώντας τη μάσκα της δημοκρατίας αποκαλύπτει το αληθινό της πρόσωπο,αυτό της χούντας, χρησιμοποιεί όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα καταστολής των αντιδράσεων της κοινωνίας στα σχέδιά της. Όμως το ισχυρότερο όπλο της βρίσκεται μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Τα ΜΜΕ που παρατάσσονται στο πλευρό της εξουσίας και μέσα από έναν ολοκληρωτικό μονόλογο στοχεύουν στο μυαλό και την ύπνωση της κοινωνίας, εξαπατώντας την κοινή λογική μέσα από μονταρισμένα, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της εξουσίας ”ρεπορτάζ” και “αποκλειστικότητες”.
Απέναντι σε όλα αυτά με πρόταγμα την άμεση δημοκρατία, μακριά από κόμματα, ηγέτες, αυθεντίες και ιεραρχίες τέθηκε η ανάγκη από μια ομάδα κυρίως νέων ατόμων (φοιτητών, μαθητών) η δημιουργία ενός ελεύθερου κοινωνικού ραδιοφώνου. Μετά από τις ανοιχτές μας συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πανεπιστήμιο δόθηκε στο σταθμό το όνομα Κοκκινοσκουφίτσα, σηματοδοτώντας την νέα αρχή του ιστορικού στο χώρο των κινημάτων ραδιοφώνου. Ενός ραδιοφώνου έξω από την λογική των καθεστωτικών ΜΜΕ, ανοιχτού προς την κοινωνία και με τρόπο λήψης αποφάσεων την άμεση δημοκρατία.
Λόγω του αμεσοδημοκρατικού χαρακτήρα του ραδιοφώνου μένει απ' έξω κάθε εθνικιστική, ρατσιστική, ομοφοβικη και σεξιστική λογική. Το ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο Κοκκινοσκουφίτσα πρόκειται για ένα μέσο που κινείται στη λογική στης αντιπληροφορισης,της αντιεραρχιας,από τη φύση του αντιεμπορευματικου και μακριά από αυθεντίες και κόμματα. Ενός ραδιοφώνου που θα ακούγεται ο λόγος των λαϊκών συνελεύσεων και των κινημάτων αντίστασης. Μέσα από δελτία αντιπληροφορησης, μουσικών περιπλανήσεων και ζωντανών μεταδόσεων.

Οι ανοιχτές γενικές συνελεύσεις της Κοκκινοσκουφίτσας θα πραγματοποιούνται στο χώρο του
Πανεπιστημίου κάθε Παρασκευή στις 19:00.

Κοκκινοσκουφίτσα Radio