ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ


Το ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο Κοκκινοσκουφίτσα αποτελεί ένα συλλογικό εγχείρημα έκφρασης και αυτόνομης πληροφορισης.Το ραδιο Κοκκινοσκουφίτσα έχει μια σημαντική στον χώρο των κινημάτων πορεία(από το 1996 βρίσκεται στο Αγρίνιο),όπως κάθε συλλογικότητα έτσι και αυτή διαμορφώνεται και δρα σύμφωνα με τα άτομα που την απαρτισουν.Κατω από αυτή την λογική μπορούμε να ορίσουμε ένα νέο ξεκίνημα για το ραδιόφωνο του Αγρινίου, καθώς σε αυτό συμμετέχουν φοιτητές και μαθητές στην πλειοψηφία ,χωρίς βέβαια να αποκλείει όποιον θέλει να συμμετέχει σε αυτό το εγχείρημα. 
Σκοπός είναι να συμβάλλουμε με όσα μέσα μπορούμε στον αγώνα της κοινωνίας για ελευθερία αξιοπρέπεια αλληλεγγύη και κοινωνική αυτονομία. Μαχόμαστε ενάντια στην ‘’πληροφόρηση’’ των χειραγωγημένων ΜΜΕ ,που κράτος και κυρίαρχη ελίτ έχουν ως όπλο για τον αποπροσανατολισμό των λαών .Αντιπροτείνοντας τον όρο αυτόνομη πληροφόρηση καθιστώντας σαφές ότι η πληροφόρηση δεν εγκλωβίζεται στα στενά πλαίσια των κυριαρχων,κρατικων και ιδιωτικων,φορεων,αλλά πρέπει να παρθεί από την ίδια την κοινωνία. Πληροφόρηση από την κοινωνία για την κοινωνία.
Στεκόμαστε όλοι ως ισοι προς ισους, μακριά από ιεραρχίες,κομματα,ιδεολογίες και αυθεντίες ,βγάζοντας προς τα έξω τον λόγο των λαϊκών συνελεύσεων και κινημάτων αντίστασης. Λειτουργούμε και έχουμε ως τρόπο λήψης αποφάσεων αμεσοδημοκρατικες διαδικασίες. Το ράδιο Κοκκινοσκουφίτσα αφήνει απ’ έξω κάθε εθνικιστική ,σεξιστική, ομοφοβικη και ρατσιστική συμπεριφορά,καθως είναι από την φυση του αντιεμπορευματικο , πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή είναι καθαρά και μόνο για όφελος του σταθμού.
Χαιρετίζουμε όλες τις προσπάθειες αυτόνομης πληροφόρησης που συνεχώς αυξάνονται και πληθύνονται ,όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, καθώς και το έτερο αυτοργανωμενο ραδιόφωνο της πόλης Ραδιουργία 88 FM. 
Οι συνελεύσεις πραγματοποιούνται στον χώρο του πανεπιστημίου Αγρινίου στις 19 00 κάθε Παρασκευή .